Zašto 7,83 Hz donosi dobrobit?

Elektromagnetske valove poput Schumannove rezonancije ne mogu emitirati samo vanjski izvori, već ih možemo generirati i mi ljudi. Danju i noću, ljudski mozak samostalno proizvodi valove između 1 i 40 Hz, koji se sada mogu pouzdano izmjeriti pomoću elektroencefalograma - skraćeno EEG. Ovisno o frekvenciji, ti se moždani valovi dijele na delta valove, theta valove, alfa valove, beta valove i gama valove.

                                      

Delta valove, koji se kreću od 1 do 4 Hz, proizvodi naš mozak dok smo u dubokom snu. Theta valovi su u rasponu od 4 do 8 Hz, što nas stavlja u dobro poznato stanje sna, ali nam također omogućuje da iskusimo duboka stanja opuštenosti, kreativnosti i intuicije. Alfa stanje, koje je između 8 i 12 Hz, je opušteno budno stanje u kojem se obično nalazimo prije nego što zaspimo, nedugo nakon buđenja ili tijekom meditacije. Što više naši moždani valovi ulaze u niži raspon alfa stanja, to je veći pristup vlastitoj intuiciji i kreativnosti.


Beta valovi su valovi između 12 i 38 Hz koji nas dovode u stanje pripravnosti i pripravnosti. Oni se uglavnom nalaze kod odraslih koji su izloženi užurbanosti svakodnevnog života. Ako ostanete u ovom stanju dulje vrijeme, osjećate se pod velikim stresom, a kreativnost se također može znatno smanjiti.
Valovi od 38 Hz nazivaju se gama valovi i uzrokuju jaku usredotočenost i visok protok informacija, ali su često povezani s mističnim iskustvima. Stoga je vrlo važno u kakvom ste stanju, jer svako izaziva različite promjene.


Da bi naš mozak proizvodio valove bliske Schumannovoj rezonanciji, potrebno je biti u opuštenom stanju gdje su moždani valovi na pragu između theta i alfa stanja.